Meteen naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

DE GIDS EN DE TOERIST

– HET NIEUWE IMAGO VAN EEN GIDS EN DE TOERIST

Wat is het eerste wat in je opkomt als je het imago van een gids denkt? Test het bij jezelf, waarschijnlijk verbeeld je iemand die voor een grote groep uitloopt op een toeristische bestemming, met een vlaggetje of paraplu in zijn/haar hand. Als we hetzelfde doen maar dan denken aan een toerist, creëer je waarschijnlijk een vergelijkbaar beeld. Toch ben jezelf ook vaak toerist en weet je dat het beeld wat je net schetste, jou niet vertegenwoordigd. Wij als gids  hebben precies hetzelfde. We zien onszelf niet als een gids met een paraplu in de hand met hordes mensen achter zich. We zien onszelf als een begeleider die de gast helpt het beste uit zijn ervaring te halen.

nieuw-imago-voor-de-gids-en-de-toerist

Het bekende beeld van de gids en de toerist is vaak meer negatief dan positief. De grote groep toeristen die op sleeptouw worden genomen in een te kort tijdsbestek en met een te vol programma veroorzaken overlast. Niet alleen voor de inwoners maar ook voor de individuele reiziger. De term toerist wordt daarom ook vaker als probleem bestempeld in plaats van een welkome gast die interesse heeft in een andere cultuur.

NIET DE TOERIST UITHANGEN

Het is daarom ook denkbaar dat het imago van een gids of van een tour niet automatisch tot de verbeelding spreekt bij het boeken van een stedentrip, je wilt immers niet de toerist gaan uithangen. Wij Wereldstadgidsen willen het ouderwetse beeld van een gids en de toerist graag veranderen in een positief beeld, waarbij men juist inziet dat gidsen het juiste hulpmiddel zijn voor een toerist om van de plaatselijk cultuur te genieten en zo ook worden gezien als welkome gast.

NIEUW IMAGO VOOR DE GIDS EN DE TOERIST

In de schaduw van het massatoerisme zijn vele ondernemende gidsen en toeristen al jarenlang bezig met het oppoetsen van hun imago. Als je ze zelf nog niet hebt gespot, dan betekent dat ze het goed doen. Ze veroorzaken namelijk geen overlast, ze houden rekening met de inwoners en zijn op zoek naar de echte ervaring van de stad. Samen zorgen we voor een nieuw positief imago voor zowel de gids als de toerist, door bij het kiezen van een tour te kiezen voor:

  • een ervaring
  • een kleine groep of privé tour
  • een tour zonder een te vol maar programma
  • een tour die zich aan de bezoeker en aan de cultuur aanpast

WERELDSTADGIDSEN STAAN VOOR DUURZAAM TOERISME

Alle Wereldstad gidsen in ons netwerk worden zorgvuldig geselecteerd. We staan gezamenlijk voor een duurzaam toerisme en we zien het als onze missie om onze bezoekers de juiste ervaring te bieden. Onze gidsen zullen je helpen de bestemming op de juiste manier te beleven. Ze zorgen ervoor dat je je niet hoeft te schamen om toerist te zijn.

Op pad gaan met een gids is een verrijking van je stedentrip, lees hier meer over in het blog: Vertrouwd op pad met een Wereldstadgids