Ga naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

OVER WSG

Het eerlijke bemiddelingsplatform door en voor gidsen

Wereldstadgidsen is een netwerk van Nederlandstalige kwaliteitsgidsen in vele wereldsteden zonder onnodige commissie. Het netwerk dient als een overzichtelijk platform van Nederlandstalige gidsen voor de Nederlandstalige reizigers, maar dient ook als een intern netwerk waarin ondernemende gidsen hun kennis met elkaar delen. Bij wereldstadgidsen ben je op het juiste adres voor de beste Nederlandstalige gids op jouw volgende bestemming. 

WERELDSTADGIDSEN.COM

Commissie systeem van boekingsplatforms 👎 

Er zijn vele platforms die tours aanbieden. Veel te veel zelfs, waardoor het maken van de keuze voor de juiste tour wordt belemmerd. Wat de boekingsplatforms met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal functioneren op basis van een commissiesysteem. Het is namelijk heel kostbaar om een goed boekingssysteem te creëren en zelfs nog kostbaarder deze hoog in de zoekmachines te krijgen, en dat moet natuurlijk allemaal betaald worden. Dat betekent dat bij het boeken van een tour via een platform, een groot gedeelte van jouw geld naar het platform gaat en dus niet naar de gids. De commissie percentages zijn hoog, en waarschijnlijk hoger dan je denkt. Over het algemeen ligt het commissiepercentage namelijk tussen de 15 tot zelfs 30 procent.

Wereldstadgidsen – Een eerlijk platform zonder commissie 👍

Het platform Wereldstadgidsen.com wil er juist voor zorgen dat de gids wel een mogelijkheid heeft eerlijk te concurreren met de grote boekingsplatforms. Door de krachten te bundelen en gezamenlijk te investeren, kunnen de gidsen via Wereldstadgidsen.com als kleinschalige touraanbieders de concurrentie aan met de grote platforms zonder dat ze grote percentages van hun inkomsten hoeven mis te lopen. De gids betaalt een jaarbijdrage om deel uit te maken van het netwerk, deze gezamelijke bijdrage wordt ingezet voor promotie van het netwerk en dus indirect ook voor de elke Wereldstadgids.  Samen staan we sterker en samen werken we aan het verduurzamen van het systeem. lees hier meer over op ons blog……

wereldstadgidsen team
Wat ons verbindt

Behalve onze moedertaal en ons vak hebben wij vooral één ding met elkaar gemeen: de liefde voor onze wereldstad. Het aanstellen van nieuwe Wereldstadgidsen gebeurd zorgvuldig, waarbij niet allleen wordt geken naar het touraanbod en de kwaliteit daarvan, maar vooral ook naar de ondernemingsdrift van de gids. Want we zijn niet alleen maar gidsen, we zijn vooral ook ondernemers op onze bestemmingen. Passie voor de stad is altijd de drijfveer. We houden nou eenmaal enorm veel van onze stad en delen vooral die passie met onze gasten.

 

Alle Wereldstadgidsen zijn nauw betrokken bij hun stad, omdat ze er al jaren wonen en werken. We oefenen ons vak uit als geen ander, omdat we een geweldige passie hebben voor onze steden. Door een doorgewinterde Hands on, on the street experience heeft iedere Wereldstadgids een uitgebreid netwerk aan connecties gecreëerd in zijn stad. Connecties die in onze ogen onmisbaar zijn voor het voorbereiden van de beste reisprogramma´s en het uitvoeren van de beste tours.

Bestemmingspecialist en uitvoerder

Omdat er zoveel gebruik wordt gemaakt van bemiddelingsplatformen is het vaak moeilijk om de kwaliteit van het eindproduct zelf in eigen hand te houden. De oplossing daarvoor is om in direct contact te staan met de uitvoerder en dat is nou precies wat ons netwerk zo uniek maakt. Maak gebruik van ons platform en kom in direct contact met de bestemmingspecalist, en de uitvoerder van de tour, met jouw Wereldstadgids.

     

”Delen is winnen„

Wereldstadgidsen is het initiatief van Robbert Reurings. In 2015 nam Robb vanuit Barcelona contact op met collega gidsen in andere Wereldsteden, om te kijken hoe ze onderling kennis uit konden wisselen over hun vakgebied. Om te kunnen gidsen had hij jaren lang gestudeerd, maar het ondernemerschap was hem nog vreemd. Al gauw bleek de interesse in het delen van kennis en klanten wederzijds. Het netwerk groeit jaarlijks uit tot een steeds grotere dekking. met op elke bestemming een bestemmingsspecialist. Via ons intranet houden we elkaar op de hoogte over de veranderingen in de reisbranche en adviseren we elkaar over het ondernemerschap. Robb is sinds 2023 de eigenaar het netwerk Wereldstadgidsen. hij zet zich in voor de promotie van het netwerk en zoekt naar de juiste partners. Wil jij ook samenwerken met Wereldstdagidsen. Neem dan contact op via het onderstaande contactformulier! 

Robb oprichter wereldstadgidsen