Meteen naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

Hoe haal je het beste uit een stedentrip?

7 tips voor jouw stedentrip

Een stedentrip is een geweldige manier om op een actieve manier de batterijen op te laden. Het ontdekken van nieuwe plekken geeft inspiratie en de ontspanning vind je in het niets hoeven doen op een terras wachtend op je glaasje wijn met tapas. Of je nu voor het eerst een stad bezoekt of er al bekend bent, er zijn altijd manieren om het beste uit je stedentrip te halen. Hieronder vind je een aantal tips. Wil je na dit lezen nog meer tips, klik dan verder naar de Blog per stad pagina, waar per stad nog meer tips worden gegeven door onze Wereldstadgidsen.

1. Maak een plan

Voordat je op reis gaat, is het belangrijk om een plan te maken. Dit betekent niet dat je elk uur van de dag moet plannen, maar wel dat je een idee hebt van de belangrijkste bezienswaardigheden die je wilt bezoeken en de activiteiten die je wilt doen. Het maken van een plan kan helpen om ervoor te zorgen dat je tijdens je reis niets belangrijks mist. Zo heb je rust in je hoofd voorafgaand en tijdens je reis. Een wereldstadgids kan je meestal perfect helpen bij de invulling van jullie dagen in de desbetreffende stad.

plan-je-stedentrip

2. Wees flexibel

Hoewel het maken van een plan belangrijk is, is het ook belangrijk om flexibel te zijn. Soms kan het weer, verkeer of andere onverwachte gebeurtenissen ervoor zorgen dat je plan moet worden gewijzigd. Wees bereid om je plan aan te passen en geniet van het avontuur. Een wereldstadgids zal je altijd oprijd verwittigen mocht er iets wijzigen in wat er is afgesproken. Zo mogelijk wordt er een alternatief voorstel gedaan.

citytrip-plannen

3. Ga op zoek naar lokale ervaringen

Een van de beste manieren om het beste uit je stedentrip te halen, is door lokale ervaringen op te doen. Ga op zoek naar lokale restaurants, markten en evenementen. Probeer lokale gerechten en drankjes en praat met de lokale bevolking om meer te weten te komen over de cultuur en tradities van de stad. Ook dit is typisch iets waar een wereldstadgids van dienst kan zijn. Omdat ze allemaal local zijn in hun eigen stad, weten ze als geen ander waar de locals koffie drinken en hoe je wachtrijen kunt vermijden.

4. Pak de benenwagen

Lopend zie je in een stad het meeste. Al wandelend ben je flexibel en je kunt makkelijk overal event stilstaan om bijvoorbeeld een foto te maken of iets van binnen te bekijken. Anders dan met een bus of een fiets, is wandelen dé manier om een stad langzaam te leren kennen en de straten je eigen te maken. Vrijwel elke wereldstadgids biedt dan ook tours te voet aan, en voor sommigen is dat zelfs de enige manier waarop ze mensen de stad laten zien.

5. Maak gebruik van het openbaar vervoer

Geen zin om alles te voet te doen? Maak dan gebruik van het openbaar vervoer. Dit is vaak de meest efficiënte en goedkoopste manier om je door de stad te verplaatsen. Maak gebruik van het openbaar vervoer en bespaar geld op taxi’s en huurauto’s. Het gebruik van het openbaar vervoer kan je ook helpen om meer van de stad te zien en te ervaren. Hoe het openbaar vervoer precies werkt in jouw stad, kan je natuurlijk vragen aan onze wereldstadgidsen. Zij weten je precies te vertellen welke optie het meest geschikt is voor jouw wensen en plannen.

geniet-van-je-stedentrip

6. Neem de tijd

Het is verleidelijk om te proberen zoveel mogelijk te willen zien en te doen tijdens je stedentrip, maar het is belangrijk om de tijd te nemen en te genieten van elk moment. Plan niet te veel activiteiten op een dag en neem de tijd om te genieten van de omgeving en de sfeer van de stad. Juist wanneer je even stil staat (of zit) zie je het stadse leven en de lokale cultuur aan je voorbij gaan en vallen andere dingen je op. De blikken op de gezichten van mensen, hoe locals elkaar begroeten en het tempo en de sfeer van de stad.

 

6. Vermijd toeristenvallen

Veel populaire toeristische attracties zijn duur en druk. Probeer toeristenvallen te vermijden en ga op zoek naar minder bekende plekken die even interessant kunnen zijn. Praat met lokale bewoners en vraag om hun aanbevelingen. Zo ontdek je misschien wel de verborgen parels van de stad. Ook kan je dit natuurlijk perfect vragen aan je wereldstadgids, ofwel voorafgaand zodat je er rekening mee kunt houden in je planning. Of gewoon tijdens je tour met de gids, waarop je je invulling voor de dagen daarna kunt aanpassen.

Zin gekregen om jouw stedentrip te gaan plannen? Klik op de wereldstadgids in de stad waar je naartoe wilt en let’s go!