Ga naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

HET EERLIJKE BOEKINGSPLATFORM

Wereldstadgidsen – Een platform zonder onnodige commissies

Commissie systeem van boekingsplatforms

Er zijn vele platforms die tours aanbieden. Veel te veel zelfs, waardoor het maken van de keuze voor de juiste tour wordt belemmerd. Wat de boekingsplatforms met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal functioneren op basis van een commissiesysteem. Het is namelijk heel kostbaar om een goed boekingssysteem te creëren en zelfs nog kostbaarder deze hoog in de zoekmachines te krijgen, en dat moet natuurlijk allemaal betaald worden. Dat betekent dat bij het boeken van een tour via een platform, een groot gedeelte van jouw geld naar het platform gaat en dus niet naar de gids. De commissie percentages zijn hoog, en waarschijnlijk hoger dan je denkt. Over het algemeen ligt het commissiepercentage namelijk tussen de 15 tot zelfs 30 procent.

dit-zijn-geen-eerlijke-boekingsplatformen

Waarom maakt een gids gebruik van een platform

De gidsen maken vaak gebruik van de boekingsplatforms omdat ze zelf te klein zijn en financieel te kort komen om te kunnen concurreren met deze grote miljoenen bedrijven. De eerste pagina van de zoekmachines staat vaak voor de helft gevuld met betaalde zoekresultaten. Zo worden degenen die het meest kunnen betalen als eerst gevonden worden en wordt de website van de gids verdrongen naar de 2e, 3e en zelfs 4e pagina van de zoekmachines. En daar kijk je normaal gesproken niet op. Voor de gidsen is het aanwezig zijn op een boekingsplatform, de enige manier om dus toch gevonden te worden.. De gids heeft dus eigenlijk geen eerlijke keuze.

Bovendien hebben de boeking platforms vaak als voorwaarde dat de prijs van de tour hetzelfde moet zijn als de aangeboden prijs op de website van de gids zelf. Hierdoor kan de gids zijn tour dus ook niet voor een lagere prijs aanbieden. Voor de klant maakt het uiteindelijk geen verschil of ze de tour via een platform boeken of via de website van de gids zelf, maar voor de gids scheelt dat dus 15 tot 30 procent van zijn/haar inkomsten.

Wereldstadgidsen.com – Een eerlijk bemiddelingsplatform door en voor gidsen

Het platform Wereldstadgidsen.com wil er juist voor zorgen dat de gids wel een mogelijkheid heeft eerlijk te concurreren met de grote boekingsplatforms. Door de krachten te bundelen en gezamenlijk te investeren, kunnen de gidsen via Wereldstadgidsen.com als kleinschalige touraanbieders de concurrentie aan met de grote platforms zonder dat ze grote percentages van hun inkomsten hoeven mis te lopen. Het geld dat de gids betaalt om deel uit te maken van het netwerk wordt zorgvuldig geïnvesteerd in de promotie van het netwerk en dus indirect ook voor de elke Wereldstadgids. Met een gezamenlijke investering wordt meer bereik gehaald, waardoor de waarde van de bijdrage groter is dan wanneer de gids dit bedrag investeert in eigen promotie. Samen staan we sterker en samen werken we aan duurzaam toerisme.kies-voor-een-eerlijk-boekingsplatform

Ook verbetert Wereldstadgidsen het boekingsproces voor de klant. De klant staat namelijk in direct contact met de gids, men klikt meteen door naar de website van de gids of vult het contactformulier in dat in direct contact staat met de mail-inbox van de gids. Er zitten dus geen tussenpersonen meer tussen zodat mogelijke ruis wordt gefilterd. Wereldstadgidsen is dus een eerlijk bemiddelingsplatform. Een platform dat is opgezet door en voor gidsen.
De website van Wereldstadgidsen is maar een klein gedeelte van het totaal plaatje. Wereldstadgidsen is namelijk ook een netwerk waar de gidsen intern met elkaar in contact staan, om zo informatie, kennis en klanten te delen. De gidsen komen geregeld samen en vormen een hechte groep van Nederlandstalige gidsen met passie voor hun stad.

Kies voor de gids approved-by-wereldstadgidsen

Kies je voor Wereldstadgidsen dan kies je dus voor de gids in plaats van voor een boekingsplatform en verzeker je jezelf dat jouw geld ook echt terecht komt bij degene die daadwerkelijk jouw tour verzorgd.

Wil je meer weten hoe een Wereldstadgids wordt aangesteld en waarom zij de juiste keuze zijn voor jouw volgende stedentrip? Lees dan hier verder……