Meteen naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

Gouden tips Rome

Stedentrips zijn populairder dan ooit. Maar waar ga je naar toe, als je de stad die je bezoekt niet alleen wilt zien, maar ook echt wilt voelen en beleven? Wat moet je doen? En wat moet je vooral niet doen?
wereldstad-gidsen

Tip 1 Bereid je voor

Rome is overweldigend. Bereid je daarom goed voor: wat wil je beslist zien, wat wil je beleven, en waar zou je dat kunnen vinden? Zo kom je alvast in de stemming en kun je op reis ontspannen genieten. Rome is niet in één dag gebouwd, en je kunt nu eenmaal niet alles zien. Maar geen nood: je komt nog wel eens terug! 

VOORBEREIDING

rome-map

Tip 2 Gastronomisch station

‘Mercato Centrale’ een is soort food-court, in het centrale station Termini. Hier vind je een heerlijke staalkaart van het Romeinse gastronomische landschap. Niet alleen is voor iedere smaak iets te vinden, ook is alles van topkwaliteit. Het is altijd druk met reizigers, Romeinen en toeristen. 

FOOD-COURT

mercato-centrale-rome

Tip 3 Rome Laag voor Laag

In de San Nicola in Carcere, een middeleeuwse kerk vlakbij de Tiber, kun je onder de vloer van de kerk rondlopen tussen de resten van drie grote Romeinse tempels. Zo wordt duidelijk dat Rome bestaat uit vele lagen die bovenop elkaar gebouwd zijn. Wie Rome echt wil begrijpen, moet ondergronds.We vertellen er graag meer over in de tour Rome Laag voor Laag van Persoonlijk Rome.

ONDERGRONDS

san-nicola-in-carcere