Ga naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

Gouden tips Praag

Stedentrips zijn populairder dan ooit. Maar waar ga je naar toe, als je de stad die je bezoekt niet alleen wilt zien, maar ook echt wilt voelen en beleven? Wat moet je doen? En wat moet je vooral niet doen?
wereldstad-gidsen

Tip 1 Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Praag is snel, goedkoop en veilig. Voor minder dan 5 euro per dag kun je gebruik maken van alle vervoersmiddelen zoals de tram, metro, bus, veerpont en zelfs een kabelbaan. Zo ontdek je Praag als een local. Let op drukke momenten uiteraard wel goed op je spullen.

GOEDKOOP

openbaar-vervoer-praag

Tip 2 Verlaat de binnenstad

Verlaat het historische centrum van Praag en ontdek de verschillende leuke wijken rondom de binnenstad.  Bijvoorbeeld de hippe wijk Holesovice, die met veel gezellige cafés en galeries ook wel het ‘art district’ wordt genoemd Maar ook een dagtrip naar Kutna Hora of Tabor is een aanrader!

KUTNA HORA

kutna-hora

Tip 3 Burcht bij zonsondergang

Zonsondergang is niet alleen de tijd dat de magie van de burcht tot leven komt, ook hebben de meeste Praag- ezoekers de burcht dan reeds verlaten. De interieurs zijn dan wel gesloten maar het hele burchtcomplex is open tot 22 uur. U kunt zich dan in alle rust vergapen aan de prachtige architectuur.

ZONSONDERGANG

zonsondergang-praag