Meteen naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

Gouden tips Parijs

Stedentrips zijn populairder dan ooit. Maar waar ga je naar toe, als je de stad die je bezoekt niet alleen wilt zien, maar ook echt wilt voelen en beleven? Wat moet je doen? En wat moet je vooral niet doen?
wereldstad-gidsen

Tip 1 Food Tour

Zie je door de bomen het bos niet meer, met al dat lekkere eten in Parijs? Boek de Food Tour van Paris By Bike en val drie uur lang van de ene verbazing in de andere; naast nieuwe smaken ontdek je ook unieke verborgen locaties en zul je zien dat de Fransman héél gastvrij is!

ETEN

food-tour-parijs

Tip 2 ‘Guingette’

Rond 1900 dansen de Parijzenaren in een zogeheten ‘Guingette’. Dat waren nog eens feestjes! De enige plek waar je deze leuke sfeer nog tegenkomt (en vroeg met je voetjes van de vloer kunt) is de Rosa Bonheur in het idyllische park Buttes Chaumont. Het 19e arrondissement ligt ver weg van de toeristen en geeft je dus een inkijkje in het echte Parijse uitgaansleven. 

DANSEN

guingette dans

Tip 3 Binnentuinen van Palais Royal

Wil je een uurtje relaxen in het oh zo drukke Parijs? Ga deze keer dan niet naar de alombekende Tuileries tuinen, maar loop een klein stukje verder tot achter het Louvre; daar ligt het prachtige Palais Royal verstopt. Een intiem paleis met schitterende binnentuin. Pak een stoeltje, leg je voetjes even op de rand van de vijver, lees een boekje of bewonder de Parijse bewoners. 

BUITENTUINEN

buitentuinen-palais-royal