Meteen naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

Gouden tips Krakau

Stedentrips zijn populairder dan ooit. Maar waar ga je naar toe, als je de stad die je bezoekt niet alleen wilt zien, maar ook echt wilt voelen en beleven? Wat moet je doen? En wat moet je vooral niet doen?
wereldstad-gidsen

Tip 1 Ontdek culinair Krakau

Het zal wellicht niet het eerste zijn waar je aan denkt wanneer je een citytrip naar Krakau boekt. Deze stad heeft echter enorm veel restaurants, barretjes en clubs met een divers aanbod en mogelijkheden. Van de goedkoopste plekken tot aan de duurste zul je 9 van de 10 keer positief verrast worden. De beste manier om Krakau culinair te ontdekken is met de culinaire wandeling! 

CULINAIR KRAKAU

krakau-centrum

Tip 2 Blijf niet hangen in de oude stad

Door de vele musea en restaurants en de prachtige architectuur in de binnenstad wordt je al snel verleid om de paar dagen die je in Krakau bent er te blijven rondhangen. Ga ook naar de Joodse wijk en de wijk Podgórze, waar het voormalige getto was. Door aan te sluiten bij een stadswandeling of fietstour weet je zeker dat je alle belangrijkste plekken van Krakau zult zien!

 ALTERNATIEF

krakau-buiten-oude-stad

Tip 3 Drink wodka!

Nederlanders en Vlamingen staan er vooral bekend om bierliefhebbers te zijn. Hoewel Polen ook een groot aanbod van bier heeft zou je juist nu je in Krakau bent de wodka moeten proberen. Probeer dan alle smakenvarianten die je maar kan vinden. De meest populaire smaken zijn citroen- en kersenwodka, maar probeer ook zeker de vijgenvariant!

 

DRANKJE

drink-vodka-in-krakau

Tip 4 Bezoek Auschwitz met een betrouwbare organisatie

Door het grote aanbod van tours naar Auschwitz zie je haast het bos niet meer. Er zijn een hoop aanbieders die voor een ‘zeer lage prijs’ een excursie naar Auschwitz aanbieden. Ook met Nederlandstalige gids! Wees niet verrast als de excursie een paar dagen voor aanvang ineens geannuleerd wordt en het geld wordt teruggestort. Het is maar de vraag of je dan nog een alternatief kunt regelen. Het komt ook vaak voor dat de prijs alleen het vervoer betreft met een Nederlandstalig ‘gidsboekje’. Geen echte gids, maar entree tot het museum en een boekje.

CONCENTRATIEKAMP

concentratie-kamp-auschwitz