Meteen naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

Gouden tips Istanbul

Stedentrips zijn populairder dan ooit. Maar waar ga je naar toe, als je de stad die je bezoekt niet alleen wilt zien, maar ook echt wilt voelen en beleven? Wat moet je doen? En wat moet je vooral niet doen?
wereldstad-gidsen

Tip 1 Hagia Sophia

Een must, ook al ben je maar een paar uurtjes in Istanbul. Het beroemdste godshuis uit het vroege Christendom is in de 5e eeuw in maar 6 jaar tijd gebouwd, door 10.000  inwoners van toen nog Constantinopel. Een achtste wereldwonder.

GODSHUIS

hagia-sophia

Tip 2 Doe een fietstour

Een ´Highlights´-fietstour in het historische deel van Istanbul is een aanrader om een snel en goed beeld te krijgen van de bekendste hoogtepunten van de stad. Maar er is ook een fietstour buiten de gebaande paden, waarbij je het echte Istanbul ontmoet: de stad waar ooit Christenen, Joden en Islamieten een mooie samenleving ontplooid hebben. Je krijgt bij beide tours ter plekke nog meer insider-tips van je Nederlandstalige gids!

GA FIETSEN

fietsen-in-istanbul

Tip 3 Maak een culinaire reis

Maak een culinaire reis door de euwenoude bazaars, markten en straten, verspreid over het Europese en Aziatische deel van Istanbul. De chefkoks van het Ottomaanse Paleis hebben een elegante, aristocratische keuken achtergelaten: een echte “smeltkroes” van topniveau.

CULINAIR

bazar-istanbul