Meteen naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

Gouden tips Granada

Stedentrips zijn populairder dan ooit. Maar waar ga je naar toe, als je de stad die je bezoekt niet alleen wilt zien, maar ook echt wilt voelen en beleven? Wat moet je doen? En wat moet je vooral niet doen?
wereldstad-gidsen

Tip 1 Wees nieuwsgierig

Natuurlijk is het Alhambra niet te missen in Granada. Het gebeurt velen echter toch, doordat de kaartjes uitverkocht  zijn. Als je het Alhambra wilt bezoeken, houd er dan rekening mee dat de tickets vaak drie maanden van tevoren geboekt moeten worden! Dat kan via de officiële website: https://tickets.alhambra-patronato.es

RESERVEREN

alhambra-fontein

Tip 2 Albaicín, de oude Moorse wijk

Maak een wandeling door de oude Moorse wijk Albaicín. Deze is prachtig gelegen op de heuvel tegenover het Alhambra. Je kunt er genieten van schitterende vergezichten en leuke pleintjes. Hier vind je ook terrassen, voor een biertje en diverse tapas. Maar de wijk heeft ook verrassende monumenten. Om deze te ontdekken, kun het best een gids onder de arm nemen.

MOORSE WIJK

moorse-wijk-albaicin

Tip 3 Kartuizerklooster Cartuja

Bezoek het Kartuizerklooster Cartuja. Deze is met recht het hoogtepunt van de Spaanse  Barok te noemen. Doordat het monument een beetje uit het centrum ligt, wordt het echter te weinig bezocht.

KLOOSTER

cartuja-klooster