Meteen naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

Gouden tips Berlijn

Stedentrips zijn populairder dan ooit. Maar waar ga je naar toe, als je de stad die je bezoekt niet alleen wilt zien, maar ook echt wilt voelen en beleven? Wat moet je doen? En wat moet je vooral niet doen?
wereldstad-gidsen

Tip 1 Wees nieuwsgierig

Veel van de meest bijzondere plekken van Berlijn liggen verscholen. Daar geraak je niet, wanneer je enkel de kat uit de boom blijft kijken. Wees dus zo nieuwsgierig en (pro-)actief mogelijk, dit wordt beloond. Ook bij bezienswaardigheden als de Gedächtniskirche en het Holocaust Monument ligt de meerwaarde juist binnen.

NIEUWSGIERIG

terras-in-berlijn

Tip 2 Geniet van het groen

Berlijn is de meest groene grootstad van Europa. Doe daar je voordeel mee. Is het lekker weer? Laat dan alle bucketlisten achter je – en omarm vooral het ontspannen karakter van de stad. Hoe? Door met een biertje uit de avondwinkel (de Späti) aan het kanaal te gaan zitten, door een mooie wandeling door park Tiergarten of stadsbos Grunewald te maken, of nog unieker: door een rondje te fietsen over de landingsbaan van ex-luchthaven Tempelhof.

PARKEN

park-in-berlijn

Tip 3 Neem een stadgids in de hand

Berlijn is ontspannen, uitgestrekt en schizofreen. Rusteloos en rustig tegelijkertijd – en voorzien van een loodzware historie. Berlijn is geen stad om te zien, maar een om te voelen en te ervaren. Waaraan dit ligt? Laat een gedreven gids het je vertellen, in je eigen moedertaal. Daar kan geen reisgidsje tegenop!

STADGIDS

gids-in-berlijn