Ga naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

10 redenen om Salamanca te bezoeken

De top 10 van onze WSG´er Martoke

1. Tapas

Neem een tapa op de Plaza Mayor. bij voorkeur Jamón ibérico. Zo leer je al een beetje de spaanse levensstijl kennen. De Jamon ibérico is niet weg te denken uit de Spaanse keuken. Wist je dat het vrij normaal is in Spanje om thuis een Jamon in de keuken te hebben staan. Heerlijk voor bij een glaasje wijn s´avonds. Martoke organiseerd graag een tapas tour voor wanneer jullie langs komen!

jamon-Iberico

2. Klokkentoren

Blijf in vorm door de  klokkentoren van de kathedraal te bezoeken (Ieronimus) middeleeuwse torens met een schitterend
uitzicht. Tevens zie je dan ook allebei de kathedralen van binnen vanaf een hoogte.

3. Stad met 2 Kathedralen

Bezoek beide kathedralen. Ja hier in Salamanca hebben we 2 kathedralen en ze zijn allebei nog steeds
in gebruik. Begin het bezoek in de 17e eeuw en eindig in de 12e eeuw als we het over de bouwtijd hebben.

4. Studentenstad

Salamanca, de oudste universiteitsstad van Spanje. Het heeft zijn historische gebouw met zijn adembenemende gevel en zijn prachtige patio’s. De combinatie van joge studenten en eeuwen oude geschiedenis maakt van Salamanca een unieke stad.

5. Casa Lis

Een schat van Salamanca. Casa Lis is het museum van art deco, art nouveau. Het is een perfecte combinatie van een indrukwekkende architectuur en een bijzondere tentoonstelling.  Ze hebben er bovendien erg goede koffie.

6. Het Schelpenhuis

Schelpenhuis, op zijn SPaans; Casa de las conchas. Het bijzondere gebouw wordt tegenwoordig gebruikt als s openbare bibliotheek met een patio die zeker een bezoek waard is. De versiering van de gevel met meer dan 300 schelpen zou een verwijzing kunnen zijn naar de orde van Sint-Jacob, maar ook naar het familiewapen van Juana de Pimentel, waar schelpen en strepen elkaar afwisselen. Zo is het gebouw een weerscpiegeling van de eeuqenoude cultuur van de stad.

7. Trap naar de hemel

Als je nog fit bent, beklim dan de torens van Scala Coelie (trap naar de hemel). De monumentale gebouwen tegen de veelal blauwe lucht boven Salamanca leverd geweldige plaatjes op. De Torres de la Cierecia zijn één van de vele uitzichtpunten over de stad Salamanca.

8. St. Stephanskerk

De St. Stephans kerk heeft een imponerend klooster met een schitterende gotische kloostergang. De kerk is een perfect voorbeeld van de Churrgueresco stijl (dit is barrok maar dan in het kwadraat). Maar ook een plek met vele belangrijke geschiedenis hoogte punten.

9. Romeinse muren

Dat Salamanca een stad is van grote historische waarde  weten we inmiddels wel. Vooral de middeleeuwse kerken en Kathedralen zijn bewijs van een rijk verleden, maar wist je dat Salamanca ook in de Romeinse tijd al belangrijk was? Maak een wandeling over de Romeinse brug langs de rivier El Tormes met een mooi uitzicht over de stad. 

10. Martoke

Beleef het allemaal samen met Martoke. Ze neemt je graag mee terug in de tijd en zorgt tijdens haar tour niet alleen voor inhoud maar vooral ook veel gezelligheid. Beleef Salamanca met onze WSG´er