Meteen naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

Gouden tips Thessaloniki

Stedentrips zijn populairder dan ooit. Maar waar ga je naar toe, als je de stad die je bezoekt niet alleen wilt zien, maar ook echt wilt voelen en beleven? Wat moet je doen? En wat moet je vooral niet doen?
wereldstad-gidsen

Tip 1 De bovenstad

Maak een wandeling door Ano Poli, de bovenstad van Thessaloniki. Hier vind je de mooiste en meeste kleurrijke straatjes van de stad. Ano Poli is als een dorp midden in Thessaloniki. Combineer je wandeling met een lunch in een van de traditionele taverna’s.

ANO POLI

thessaloniki

Tip 2 Fiets over de lange boulevard

Ontdek de stad op de fiets! Thessaloniki heeft een lange boulevard met fietspad. Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden zoals het Aristoteles plein, het standbeeld van Alexander de Grote, het paraplumonument en het concertgebouw. Wil je meer te weten komen over de stad? Boek dan je fietstour met Nederlandse gids bij Let’s meet in Thessaloniki.

FIETSEN

fietsen-langs-boulevard

Tip 3 Culinaire pauze op de versmarkt

Bezoek de verschillende markten. Thessaloniki staat bekend om haar traditionele markten die je echt niet mag missen. Op de versmarkt vind je verschillende restaurantjes. Hierdoor kun je shoppen goed combineren met een culinaire pauze. Ideaal toch? 

VERSMARKT

versmarkt-thessaloniki