Meteen naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

Gouden tips Napels

Stedentrips zijn populairder dan ooit. Maar waar ga je naar toe, als je de stad die je bezoekt niet alleen wilt zien, maar ook echt wilt voelen en beleven? Wat moet je doen? En wat moet je vooral niet doen?
wereldstad-gidsen

Tip 1 Graftombes

Bezoek Napels onder de grond. Wist je dat er onder het historisch centrum van Napels nog grote delen van het oude Griekse en Romeinse Napels te bezoeken zijn en in een wijk verderop zelfs 2400 jaar oude Griekse graftombes? dembenemend en uniek! 

ONDERGRONDS

ondergronds-napels

Tip 2 Dwaal onder de wapperende was

Dwaal door de smalle straatjes met de wapperende was van het historisch centrum. Voel, ruik,hoor en beleef het echte leven van Napels en de Napolitanen. Vergeet vooral niet om te genieten van alle lekkere smaken die er te vinden zijn in deze straatjes; van gebakjes tot heerlijke koffie en wijnen. En: veel gefrituurd lekkers.

HISTORISCH CENTRUM

straat-napels

Tip 3 Bewonder het unieke uitzicht

Bewonder het uitzicht over  Napels en over de Baai van Napels. Dit unieke beeld, van de zee, de stad en natuurlijk de altijd aanwezige Vesuvius maken Napels tot een uitgesproken fotogenieke plek. Een prachtig uitzicht heb je vanaf Castel Sant’Elmo in de wijk Vomero.

UITZICHT

uitzicht-foto-napels