Tokio

Tokio is natuurlijk de beroemdste stad van Japan, vol met moderne wolkenkrabbers en continu knipperende neonreclame. Tokio heeft de snelle kogeltreinen, een groot metronetwerk en een echt chaotisch spitsuur. Maar je vindt er ook historische tempels en het Keizerlijk Paleis. Tokio heeft alles wat je kan verwachten in een toonaangevende wereldstad en blijkt dus toch niet zo ver weg te zijn.


Tokiotours

Of je de stad wandelend wil verkennen of met openbaar vervoer, leuke bruisende wijken wil ontdekken of juist de rust en de natuur, het kan allemaal. We hebben ook diverse thema-routes voor de liefhebbers van bijvoorbeeld streetfood, spookhuizen of winkelen. We zijn verder heel flexibel: omdat de groepen die we rondleiden niet persé heel groot zijn, kunnen we makkelijk inspringen op de persoonlijke interesses van onze deelnemers.”


Wereldstadgids Nicki

In 2011 vertrok mijn Japanse man terug naar Tokio. Ik volgde hem kort daarna. Het was helaas niet makkelijk om direct een geschikte baan te vinden. In mijn vrije tijd ontdekte ik de stad en en leerde ik steeds meer over zijn geschiedenis, bijzondere plekken, cultuur en uiteindelijk zelfs de taal.

Zo ontstond mijn passie voor de stad, die ik maar al te graag deelde met vrienden en familie. Dit bracht me op het idee om dit verder uit te bereiden naar wat vandaag de dag een goed lopen tour bedrijf is met verschillende Nederlandstalige gidsen in dienst die dezelfde passie met mij delen.