Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is wellicht de mooiste stad van Brazilië. Berucht, maar vooral geliefd. Met zijn prachtige stranden, het grootste stadsbos met regenwoud ter wereld en energieke buitenleven, is Rio de Janeiro een bestemming om nooit te vergeten.


Rio by Bike

Misschien wel onverwacht, maar Rio is met meer dan 400 kilometer aan fietspaden een van de meest fietsvriendelijke steden van Latijns Amerika. Dagelijks nemen wij met Rio by Bike, opgezet door twee voormalige Nederlandse journalisten, reizigers mee op de fiets om de stad te leren kennen. Natuurlijk fietsen we langs de beroemde  stranden van Copacabana en Ipanema. Maar we laten klanten ook onbekende wijken zien, zodat iedereen het echte straatleven van Rio kan proeven en ruiken.

Wij houden van fietsen, maar zijn ook praktisch. Sommige plekken zijn nu eenmaal lastig op de fiets te bereiken. Denk aan het Christusbeeld, of de artistieke wijk Santa Teresa, gelegen op de bergen van Rio. Daarom bieden wij ook dagtours met de auto aan, met chauffeur en Nederlandse gids. Handig om langere afstanden af te leggen.


Wereldstadgids Philip

Rio by Bike is in 2013 opgezet door Philip en Jan Willem, voormalige journalisten die schreven voor Nederlandse media.  Verhalen vertellen zit in hun genen.  Jan Willem runt tegenwoordig het filiaal in São Paulo, São Paulo by Bike. Dezer dagen werkt  Rio by Bike samen met een vertrouwde groep van gediplomeerde Nederlandse gidsen, locals die al jarenlang in Rio de Janeiro wonen.