Praag

Praag, een tijdloze stad. In weinig andere steden beland je binnen een paar minuten vanuit de sfeer en architectuur van de middeleeuwen in de architectuur en het leven in de 21e eeuw. Ondanks de vele toeristen blijft de stad zijn authenticiteit behouden. Er zijn altijd straatjes, parkjes en bijzondere plekjes waar je rust kan vinden en waar je kunt genieten van het middeleeuwse karakter van deze prachtstad.


Praag weerspiegelt niet alleen tweeduizend jaar Europese geschiedenis, maar staat ook open voor nieuwe ideeën. Men vindt er moderne kunst, muziek- en filmfestivals en theatervoorstellingen. De keuze is aan U. Wilt u romantisch door de oude smalle straatjes langs de Moldau lopen of geeft u de voorkeur aan een bezichtiging van de moderne architectuur? Wereldstadgids Aleš

Ik ben geboren in het jaar ´86 in het toenmalige Tsjechoslowakije. Sinds 2010 woon ik in Praag. Mijn wortels liggen in Zuid-Moravie in een klein stadje genaamd Znojmo gelegen, ten zuidoosten van Praag. Mijn vroege jeugd heb ik doorgebracht in het communistische regime en de nasleep daarvan. Ik kijk met nostalgie terug naar mijn jeugd, Tsjechië was toentertijd anders dan nu. Het was een andere wereld waar ik niet alleen uit eigen ervaring, maar ook uit verhalen van familie en kennissen over kan vertellen.

 

Op mijn elfde jaar ben ik verhuisd naar Nederland. Een grote verandering, maar vooral een grote en bijzondere ervaring. Na het afronden van mijn studie heb ik Nederland verlaten. Ik heb ik gekozen om terug te keren naar mijn familie, mijn wortels.

 

In 2010 ben ik in Praag aan de opleiding Humanitaire wetenschappen begonnen. Het was even wennen om terug te zijn. Tsjechië is in de tijd van mijn afwezigheid veranderd. Maar nog steeds was er hetgeen waarvoor ik ben teruggekeerd. Ik ben verliefd geworden op de stad Praag en haar mensen. Uiteraard zit Nederland nadat ik er 13 jaar heb geleefd ook diep verankerd in mijn hart. Daarom geef ik mijn rondleidingen graag in het Nederlands. Ook aan u?