New York

Nergens een stad zo uniek, levendig, creatief en mix van culturen dan New York City. Of je nu alleen, met familie, vrienden of collega’s op ontdekking wil, met BE NY kan je steeds op stap met een gepassioneerde Nederlandstalige New Yorker die je taal spreekt en deze fantastische stad door en door kent. BE NY laat toeristen zich echte New Yorkers voelen en willen met hun team een positieve impact nalaten door heel oprecht en eerlijk met de klanten om te gaan en hen zo een totaalbelevenis te laten ervaren.


Go from tourist, to New Yorker

BE NY is gegroeid vanuit een voorliefde voor New York City. Het is het resultaat van Belgische en Nederlandse gidsen met een passie voor New York, en hun uitgesproken wens om het unieke van deze wonderlijke metropool te delen met landgenoten. Patrick van Rosendaal gaf het idee vorm en vond op zijn weg gelijkgezinden die even verslingerd raakten aan het intrigerende, bruisende leven, de ontzagwekkende architectuur en het ongelofelijk diverse karakter van Amerika’s grootste samenleving. Samen bouwden ze aan een platform waarmee elke bezoeker bediend wordt van een fantastische ervaring. Of die nu op zakenbezoek, groepsreis of gezinsvakantie komt, elke BE NY’er wordt gegarandeerd betoverd door deze eindeloos boeiende stad.

Team van BENY
Team van BENY

Wereldstadgids Patrick

Patrick van Rosendaal is een alumnus van de prestigieuze Vlerick business school en had al heel wat van de wereld gezien voor hij naar New York verhuisde 10 jaar geleden. Als voormalig inwoner van Parijs en Londen was het stadsleven in een grote metropool hem niet vreemd. Maar dan nam zijn leven een onverwachte wending. Patrick volgde zijn hart naar de Verenigde Staten en verloor het vervolgens aan New York. Hij ruilde zijn trouwring voor de ware liefde en nestelde zich in de schoot van Lady Liberty. Een vrouw met een ongebreideld potentieel en betoverende aantrekkingskracht, maar evenzeer een harde tante die zich niet zomaar zou laten veroveren.

 

Het duurde niet lang voor Patricks interesse voor New York evolueerde naar een echte passie. De drang om deze met landgenoten te delen deed hem de stap zetten naar het professionele leven als stadsgids. ((Hij slaagde voor het officiële examen en ging aan de slag op de bekende Gray Line bussen van New York en bij Bike and Roll, het toonaangevende bedrijf op gebied van begeleide fietstochten. Al deze ervaringen verzamelde hij met het oog op het starten van zijn eigen bedrijf.))


Als officiëel erkend lid van GANYC, de prestigieuze beroepsvereniging voor stadsgidsen, versleet hij ondertussen al 3 vespa’s en menig schoenzool op duizenden kilometers aan verkenningstochten door de stad. Zijn stadsgidsbedrijf BE NY kreeg vorm en kent vandaag een alsmaar groeiend succes. Patrick en zijn team bezorgde al meer dan tienduizend bezoekers een onvergetelijke ervaring. Daarmee is hij naar eigen zeggen gezegend met de beste job ter wereld.