Montevideo

Montevideo is het best bewaarde geheim van Zuid-Amerika. Van een levendige, kilometer lange boulevard tot een een prachtig historisch centrum. De stad behoort tot de 20 veiligste hoofdsteden ter wereld, wat het land zeer toegankelijk maakt. In dit dunbevolkte land staat een rustig leefritme centraal. Laat je meenemen door Touruguay en geniet van een zonovergoten land, dat nog niet is ingehaald door het kapitalisme. 


Met Touruguay heb ik een breed scala aan gezellige, ongedwongen privé-tours samengesteld die worden aangepast aan de wensen van de reiziger. Ik geef niet alleen informatie, maar laat de reiziger ook genieten, proeven en beleven. Ik wijs op verrassende details die je niet uit een reisgids haalt en vertel leuke anekdotes over de geschiedenis, het dagelijks leven, actualiteiten en de architectuur. 


Wereldstadgids Lara

Toen ik in 2014 met mijn Argentijnse man en twee kinderen naar Uruguay kwam, was ik meteen verkocht. Zoveel ruimte en ongerepte natuur! Ik begon als freelance journalist over (het leven in) Uruguay te schrijven en had als politicologe speciale interesse in sociaal-culturele en politieke gebeurtenissen. Ik blogde voor LINDAnieuws en schreef (en schrijf) o.a. voor het online Latijns Amerika magazine La Chispa. Ondertussen leerde ik Uruguay steeds beter kennen. Ik kwam erachter dat Uruguay ontelbare verborgen schatten heeft.

 

Om de ultieme tours samen te stellen struinde ik talloze dagen door de stad – vergezeld door een privé-geschiedenisleraar – om te leren over de geschiedenis en architectuur. Daarnaast probeerde ik alle toeristische attracties uit, en viste de krenten uit de pap voor mijn tours. Ondertussen ken ik iedere stoeptegel van Montevideo en deel ik vol passie mijn kennis. Verder weet ik als geen ander mensen te verwelkomen en in de watten te leggen. Alweer een aantal jaartjes geleden ben ik namelijk ook afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool en de gastvrijheidsindustrie stroomt door mijn aderen.