Marrakech

Wat is er leuker dan op zijn Hollands een stad op de fiets te verkennen? Zelfs in de hectiek van wereldstad Marrakech is het ons gelukt - als één van de eersten - om een gevarieerde tour in 3 uur langs ‘de highlights’ van Marrakech samen te stellen. Start elke ochtend om 09h30 met NL gids!

 

en … een stedentrip naar Marrakech wordt een stedentrip in het kwadraat als je ook een excursie maakt naar nog authentieke Berberdorpjes in het Hoge Atlas gebergte. Er gaat een andere wereld voor je open!


Naast dagelijkse fietsexcursies met NL gids in Marrakech en dagexcursies naar Berberdorpjes in het Hoge Atlas gebergte kun je bij Maroc Travel ook terecht met elke Marokko of Marrakech wens. Het is het land van 1001 nacht. En alhoewel het verhaal van dit sprookje feitelijk helemaal niet mooi is, streelt het wel onze fantasie. Een stadgids Marrakech met bijzondere kwaliteiten – dat is wat je bij Maroc Travel kunt verwachten. Bij onze tours op de fiets door Marrakech en ook onze langere reizen. Met Marokko en Marrakech gidsen zoals onze Wereldstadgids Helma Matthijssen en arabist / reisjournaliste Mariëtte van Beek. En als je iets wilt dat je niet op de Maroc Travel website kunt vinden dan maken wij dat liefde en kennis op maat voor jou; tours van 3 uur tot wel 3 weken!

Marrakech: stedentrip in het kwadraat

Een stedentrip naar Marrakech is als een oriëntaalse droom die werkelijkheid wordt”. Dat zijn de woorden waarmee reisjournalist Mariëtte van Beek haar stadsgids voor Marrakech introduceert (Uitgeverij Dominicus ISBN 9789025752392). Wie heeft er niet gehoord over de verhalen van de sprookjes van 1001 nacht? Dat de koningsstad Marrakech een van de pareltjes in Marokko is voor een stedentrip is inmiddels wijd en zijd bekend. Dat Marrakech, of ‘Merraksj’ voor de locals daarbij geen gemakkelijke stad is om je weg te vinden, zullen velen ook beamen. Reden waarom de Marokko specialist Maroc Travel een begeleide stedentrip Marrakech in het kwadraat heeft samengesteld. 

Ik kijk er naar uit om mijn passie en enthousiasme voor Marokko en Marrakech met je te delen. Neem contact met mij op, voor een onvergetelijke Marokko-ervaring!


Wereldstadgids Helma

Salaam!

 

Mijn naam is Helma Matthijssen; verliefd op Marokko, de wereld- en koningsstad Marrakech, het Atlasgebergte, de woestijn, de Berbers en één daarvan in het bijzonder. Tijdens een van mijn vele reizen kwam Berber-gids Omar Souktan op mijn wandelpad. Sindsdien hebben we samen aardig wat wandelkilometers in de benen.

 

2010 was de start van Reisbureau Maroc Travel in De Zilk (NL). Vanaf 2014 is er ook een eigen kantoor in Marrakech: Morocco Toubkal Adventure; in één van de hippe straten – hartje Marrakech - in de moderne wijk Gueliz. Vanaf 2014 organiseren wij in het centrum van Marrakech dagelijks fietstochten met NL gids door de nieuwe én de oude binnenstad; een klein avontuur. Ook voor grotere avonturen ben je bij Toubkal Adventure aan het goede adres. Bijvoorbeeld om de hoogste top van Marokko - 4.167m - Jebel Toubkal te bewandelen. Natuurlijk hebben we ook meer ontspannen rondreis- en andere cultuur vakanties. Naar de woestijn en andere hoogtepunten van Marokko