Malaga

De geboortestad van Pablo Picasso, nieuwe musea - waaronder een pop-up van het Parijse Centre Pompidou - hippe restaurants, shops...Steeds meer mensen vinden hun weg naar Malaga, waar een gezellige tapascultuur heerst. Met dagtemperaturen van gemiddeld 20 graden en slechts 30 regendagen per jaar is dit ook een ideale bestemming tijdens de wintermaanden. Een aangename stad, die in no time mijn hart gestolen heeft. Hopelijk ook het jouwe.

Ga je met mij op stap als je persoonlijke gids in Malaga, dan kuieren we samen op jouw ritme door de straten van deze gezellige Andalusische stad aan de Middellandse Zee. Tijdens de wandeling zie je de belangrijkste bezienswaardigheden, dompel ik je onder in de Spaanse cultuur en proeven we in de overdekte Mercado van de fascinerende gastronomie. We gaan er ongeveer 3 uur samen op uit en genieten onderweg van een glas wijn en tapas. De wandeling is privé voor jouw gezelschap én Nederlandstalig.


Wereldstadgids Ilse

Na enige tijd in Spanje kreeg ik steeds meer de vraag naar tips in Malaga en omstreken. Wat begon als wat krabbels op een papiertje voor vrienden en later ook voor vrienden van vrienden, eindigde in mijn persoonlijke site: Groeten uit Spanje. 

 

Ondertussen kan je hier hotels boeken, museumtickets kopen en uiteraard nog altijd een overzicht vinden van de beste plekjes onder de Andalusische zon. In 2004 behaalde ik in mijn thuisstad Antwerpen mijn stadsgidsdiploma en vanaf september 2016 mag ik mij ook officiële gids van Malaga noemen. 

 

Als 'city girl' met een hart voor gastronomie, kunst, cultuur, maar in het bijzonder voor mensen, is het een droom om als persoonlijke gids mijn passies te mogen delen. Ik hoop je snel te mogen verwelkomen in mijn Spaanse bakermat. 

 

Tot ziens in Malaga