Madrid

Madrid is een ware metropool met alle facetten van Spanje. Een dynamische wereldstad met schitterende avenues, statige gebouwen, een prettige balans tussen locale cultuur en bezoekers en een vleugje hoffelijkheid passend voor de hoofdstad van een koninkrijk. Het biedt een zee aan restaurants met tapas uit de verschillende windstreken van het land. U vindt er beroemde musea als het Prado of Reina Sofia, prachtige parken en hippe buurtjes met gezellige pleinen maar ook op steenworp afstand onverwachte natuurparken, historische plekken als Toledo of Segovia en paleizen als het Escorial en Aranjuez.


Dé manier Madrid te beleven

Hemels Madrid is een initiatief van Marijn Scholte en biedt kwaliteitstours speciaal voor de Nederlandstalige bezoeker van de stad en haar regio. Heerlijke fietstours met mogelijkheid tot bezoek aan monumenten in uw taal. Uniek omdat alleen een officieel erkende gids de bevoegdheid heeft bezienswaardigheden met u te bezoeken. Denk aan bijvoorbeeld het Prado Museum of Koninklijk Paleis in Madrid en de Kathedraal van Toledo.

 

Het zijn privé tours voor particulieren en grotere groepen. Neem contact op via email of boek direct via de website.


Wereldstadgids Marijn

¡Hola! Ik ben Marijn Scholte uit Maastricht.

 

Alweer een hele tijd geleden ben ik vanuit nieuwsgierigheid en studie naar Spanje gereisd. In Amsterdam heb ik vervolgens de Rietveld Academie voltooid. Maar… ik ben wederom gegaan. 

 

Madrid haar kunst, geschiedenis, cultuur en klimaat heeft me doen besluiten me hier te vestigen en Hemels Madrid op te zetten. Inmiddels ben ik jaren actief in de toeristische sector en officieel door de Gemeenschap van Madrid geaccrediteerd gids. Iedere dag weer vind ik het geweldig en een eer om met mensen op pad te gaan, hen wegwijs te maken in de stad en samen haar fameuze musea en paleizen te bezoeken. 

 

Graag neem ik u mee op ontdekkingstocht om u deze fascinerende historische metropool met verleden, heden én dromen te laten beleven.