Londen

In deze stad raak je nooit uitgekeken. Zo groot als de provincie Utrecht, met bijna 14 miljoen inwoners en 270 metrostations waar je kunt in- en uitstappen. Maar naast geschiedenis en gebouwen kent Londen ook een moderne en hippe kant met leuke markten en boetiekjes. Ga mee op ontdekkingstocht! 


Met een privé wandeling kun je heel veel zien en vragen. Als je mee gaat fietsen zie je verschillende wijken en met 7000 Engelse pubs, meer dan 18.000 restaurants en vele uitgaansgelegenheden in Londen is een food- of pubtour ook een optie. Of natuurlijk de super speciale Afternoon Tea Bustour: een korte wandeling vooraf en dan de rest van West London bekijken vanaf een oldtimer dubbledekbus. Ondertussen krijg je thee, gebak, sandwiches en scones geserveerd. Als dat geen Engelse beleving is.


Ik laat niet alleen de highlights zien maar ook de dingen waarvan je nog niet wist dat je ze wilde zien. Een echte Engelse pub, of kleine streetart. Kom je als familie, vriendengroep of als bedrijf ik zorg voor een passende wandeling of fietstocht. Net als elke Londenaar ben ik op de hoogte van de leuke eettentjes en de beste plekken om te shoppen. Verder heb ik veel tips voor mensen die met kinderen reizen want Londen heeft ook voor kleintjes veel te bieden.

Als Nederlandse gids weet ik goed wat Nederlanders leuk vinden: leuke weetjes en boeiende verhalen, zonder je daarin te overladen met jaartallen en namen.


Wereldstadgids Ans

Toen mijn man een baan aangeboden kreeg in Londen zei ik meteen Doen!

 

Het is een fantastische stad en een geweldige kans de stad te leren kennen als een echte Londenaar. Samen met mijn dochtertje heb ik de hele stad doorkruist op zoek naar mooie parken, evenementen, historie en natuurlijk speeltuintjes.

 

Ik ben een gekwalificeerde City Of London Guide. Daarnaast heb ik diverse studies gevolgd over de geschiedenis van de stad en over de Londense architectuur. Verder heb ik veel tips voor mensen die met kinderen reizen want Londen heeft ook voor kleintjes veel te bieden.

Ik heb een master in toerisme en vrije tijd (Universiteit Wageningen). In Nederland heb ik bedrijven en de gemeentelijke overheid geadviseerd met betrekking tot toerisme en ik heb ook lesgegeven in toerisme.