Lissabon

Lissabon is een verslavende stad met een enorme rijkdom aan cultureel erfgoed, architectuur, muziek, kunst en uiteraard gastronomie.

Wij werken niet met kant en klare programma's omdat we liever aan de hand van uw ideëen een aantrekkelijk project uitwerken, aangepast aan uw doelstellingen, interesses en budget. Wij staan de organisatoren van uw Portugal-reis met raad en daad bij, bijvoorbeeld bij het uitwerken van het cultureel-historisch of gastronomisch gedeelte van uw reis. 

Niet alleen begeleiden we reeds bestaande reizen, ook kunnen we een idee uitwerken en omvormen tot een bijzondere reis, voorzien van kunst, cultuur, gastronomie, wijn en welke hedendaagse accenten u ook wenst. Wij zijn echter geen reisbureau en staan dus niet in voor het bestellen van vliegtuigtickets of het bedingen van hotelprijzen.

Via tips, weetjes, ervaring en suggesties proberen wij echter een meerwaarde te creëeren, die uw reisidee omvormt tot een beklijvende ervaring, en daarbij aan de vallen van het massatoerisme ontsnapt.


Wereldstadgids Patricia

Mijn naam is Patricia Baetslé en ik ben zelfstandige, officiële gids in Lissabon. Hoewel geboren te Gent in 1965, ben ik afkomstig uit Mol en studeerde Romaanse Filologie in Antwerpen en Leuven. Als jonge afgestudeerde trok ik in 1989 naar Portugal, waar ik me toelegde op de Portugese taal en cultuur in de Faculdade de Letras te Lissabon. Ondertussen ben ik definitief hier gevestigd en, net zoals Paul van Nevel het zo mooi stelt in zijn boek, "verslaafd" aan Lissabon én aan mijn adoptieland Portugal.

 

Gezien er bovendien een nijpend gebrek is aan echte Belgische gidsen (tweetalig), besliste ik een nieuw licenciaatsdiploma te ondernemen, ditmaal voor "officiële gids voor het hele Portugese grondgebied". Ik ben lid van verscheidene organisaties zoals AGIC (Vereniging van Portugese Gidsen en Reisleiders) en de Orde Van den Prince, onderhoud goede relaties met de Belgische ambassade, de Ambassade der Nederlanden en werk met hart en ziel als nationale gids voor Portugese, Nederlandse en Belgische organisaties.

Ik verzorg algemene rondleidingen, maar werk ook themareizen en muzikale projecten uit.

 

Ik hoop dat ik uw interesse voor een reisproject naar Portugal heb aangewakkerd en kijk reeds van harte uit naar uw contact om uw groep te begeleiden.