DUBLIN

Dublin is een ontzettend gezellige stad. Door het compacte centrum voelt het soms aan als een groot dorp. In veel pubs is 7 dagen per week livemuziek te horen en de Ieren zijn een bijzonder vriendelijk volkje. De stad is meer dan duizend jaar geleden door de Vikingen gestart en heeft een rijke historie en een bijzondere cultuur met veel Keltische invloeden.


Céad míle fáilte go Baile Atha Cliath: honderdduizend keer welkom in Dublin!

Witty Walks is ontstaan doordat ik mijn liefde voor Dublin en Ierland graag met anderen wil delen. Met veel enthousiasme verzorg ik stadswandelingen door Dublin waarbij je in korte tijd een compleet beeld van de stad krijgt en alle ins en outs leert kennen. Ik neem je mee naar mijn favoriete plekken van de stad en vertel op luchtige wijze eeuwenoude legendes en verhalen. Ik pas mijn tours aan op jouw wensen en voorkeuren en geef graag tips over de leukste pubs, restaurants en bezienswaardigheden. Ook neem ik je graag mee op ontdekkingstocht net buiten de stad, naar de adembenemende Ierse natuur. 


Wereldstadgids Cathelijne

Mijn naam is Cathelijne. In 2002 kwam ik voor het eerst in Ierland en was op slag verliefd op dit prachtige groene eiland. Na vele bezoeken als toerist ben ik hier in 2015 definitief naar toe verhuisd en woon sindsdien, samen met mijn man en hond, net buiten Dublin in de Wicklow Mountains.

Ik heb het roer volledig omgegooid en heb mijn kantoorbaan als marketing- en communicatiemedewerker ingeruild voor een bestaan als gids en zelfstandig ondernemer. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en kan inmiddels uit ervaring zeggen dat het met die regen in Ierland wel meevalt.