Boedapest

Maak kennis met de cultuur en tradities van de bruisende hoofdstad Boedapest én de natuur van het Hongaarse platteland met onze op maat gesneden programma’s. U beslist wat u wilt, wij regelen het. 


Stadswandelingen rond diverse thema’s in Boedapest, natuurwandelingen door het natuurgebied langs de Donau of in het heuvelland rond het stadje Vác, een half uur van Boedapest vandaan, fietstochten op het Szentendre-eiland, uitstapjes in de Donaubocht met auto, fiets of boot. Ook verzorgen we concert- en theaterkaarten en andere reserveringen.

Verder bieden wij vlakbij Boedapest, in het barokke stadje Vác, een appartement direct aan de Donau te huur aan. Het is geschikt voor twee tot zes personen en een perfecte uitvalsbasis voor gezinnen met kinderen of voor mensen die een bezoek aan de hoofdstad willen combineren met wandelen en fietsen in de natuur.

Kijk bij onze rondleidingen en fietstochten door Boedapest of leg ons uw wensen voor uw reis voor, zodat we kunnen kijken of we daar een programma mee kunnen maken.


Wereldstadgidsen Runa & Henk

Wij wonen en werken sinds 1990 in Hongarije als correspondenten van diverse Nederlandse media zoals het dagblad Trouw en de KRO. Runa schreef bovendien een achtergrondgids over Boedapest en Henk een reisgids over Hongarije. Sinds enkele jaren organiseren we stadswandelingen door de stad.

 

Dat kan een algemene kennismaking zijn te voet of met de fiets, of juist een specifiek thema zoals de Joodse wijk, communistische Boedapest of jugendstil. Maar we organiseren ook speciale rondleidingen op verzoek van klanten. Een paar voorbeelden van de afgelopen jaren: stadsvernieuwing, daklozenopvang, Hongaarse literatuur en de slag om Boedapest aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Met onze journalistieke achtergrond kunnen we ook helpen bij de organisatie van studiereizen, het leggen van contacten en het zoeken naar sprekers en interessante plaatsen om te bezoeken.