Meteen naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

Street Art in New York

De street art tips van onze Wereldstadgids Ingrid

Steeds vaker vragen klanten mij waar zij de mooiste Street Art kunnen vinden in New York.  Kwam je in de jaren 70 of 80 in New York dan werd je omringd door graffiti, vaak op een illegale manier aangebracht met groot ongenoegen van de locals. Tegenwoordig heet deze manier van versieren Street Art of Murals. Vaak zijn dit legaal aangebrachte kunstwerken her en der verspreid in de stad, waarbij de kunstenaar graag zijn statement wil achterlaten. Ik vertel je in deze blog waar je de mooiste Street Art kunt vinden en geef je direct de adressen erbij, wel zo handig!

bushwick-collective

Bushwick Collective

Eén van de bekendste collecties van Street Art kun je vinden in de wijk Bushwick, vlakbij het hippe Williamsburg. Bushwick Collective biedt kunstenaars jaarlijks een kans om hun mooiste werken tentoon te stellen op één van de straathoeken van deze stoere buurt.

Adres: Pak Metro L naar Jefferson Street in Brooklyn. Stap uit en wandel door de omliggende straten.

MOSA

Een museum met Street Art? Jawel, Museum of Street Art, oftewel MOSA, kun je vinden in hotel CitizenM Bowery. Vraag in de lobby naar het museum en ze brengen je naar de lift. Bij de bovenste verdieping, dat tevens een hele vette rooftop bar is, loop je via het trappenhuis weer naar beneden, waar zich MOSA bevindt.

Adres: 189 Bowery, in het CitizenM Boweryhotel

Lees verder voor een lijst van de mooiste murals in New York

Eduardo Kobra:

Deze Braziliaanse kunstenaar heeft meerdere murals in New York, mijn favorieten deel ik hier met jullie.

-The braves of 9/11
780 3rd street

-Tollerance (te zien vanaf de Highline)
516-500 W18th street

-Mount Rushmore
210 10th avenue

-We love ny 2, Einstein
212 8th avenue