Meteen naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

Op digitale citytrip met Wereldstadgidsen

wereldstadgidsen netwerk wsgVanwege het Coronavirus ligt de reiswereld momenteel grotendeels stil. Onze Wereldstadgidsen hebben al maanden geen toeristen rond kunnen leiden. Maar dat wil niet zeggen dat ze stil hebben gezeten. Een aantal van onze collega’s hebben deze lastige periode omgezet in iets positiefs door nieuwe tours te ontwikkelen. Niet, zoals voorheen, in hun wereldstad, maar online. Virtuele tours zijn dé manier om vanuit je eigen huis toch op reis te kunnen en de wereld te ontdekken. Ga mee op digitale citytrip met een van deze gepassioneerde, Nederlandstalige gidsen.

 

FIETSEN EN LEKKER ETEN IN ATHENE EN THESSALONIKI

Wereldstadgids Monique heeft met haar bedrijf Let’s Meet in Athens inmiddels meerdere online tours ontwikkeld. Zo start er elke ochtend om 10 uur een virtuele fietstour door Athene. De camera gaat mee op de fiets en gedurende de hele tour is er live contact. De gidsen stellen vragen, vertellen leuke anekdotes over de Griekse cultuur en zorgen dat de deelnemers zich echt even in Athene wanen. Ook haar Food Experience is virtueel te ervaren. Door middel van een foodiegidsje en video’s krijg je veel informatie en de producten worden in een mooie foodiebox naar je opgestuurd. De Food Experience is ook te bestellen voor Thessaloniki, samengesteld door Wereldstadgids Mirjam.

DOOR DE SAGRADA FAMILIA IN BARCELONA

Wie aan Barcelona denkt, denkt aan Antoni Gaudí en zijn meesterwerk de Sagrada Familia. De kerk is nog altijd in aanbouw, maar maakt de laatste jaren reuzensprongen richting 2026: het jaar dat het bouwwerk klaar zou moeten zijn. Wereldstadgids Robbert neemt je tijdens zijn online Sagrada Familia tour door middel van videobeelden, bijzondere foto´s en virtual tools live mee naar de wondere wereld van Antoni Gaudí. Elke zondag om 20.30 uur is er een open tour waar je bij aan kunt sluiten, maar het is ook mogelijk om een privé tour te boeken, exclusief voor jou en je vrienden of familie.

VANUIT DUBLIN OP ROADTRIP DOOR HEEL IERLAND

Wereldstadgids Cathelijne is verliefd op Ierland en laat je graag meer van het eiland zien dan alleen Dublin. Dit jaar bracht zij het boek ‘Ierland – De Ultieme Roadtrip’ uit. Hierin maakt zij een reis over het Ierse eiland, inclusief Noord-Ierland. Haar ervaringen en beste tips deelt ze met haar lezers. Omdat reizen naar Ierland op het moment nog niet mogelijk is, heeft zij als aanvulling op dit boek een virtuele rondreis door Ierland ontwikkeld. Met behulp van een Ierse pubquiz vertelt zij je alles over de roerige geschiedenis van Ierland en neemt ze je het hele eiland mee rond.

DE UNIEKE PLEKJES VAN DE GOLF VAN NAPELS

Italië was het eerste land in Europa dat in lockdown ging. Wereldstadgids Iris zat maar liefst acht weken binnen. Zodra zij weer naar buiten mocht, ging zij op pad met haar camera en startte de video-serie ‘Local in Naples… en de unieke plekjes in de Golf van Napels’. Hierin neemt ze je digitaal mee op ontdekkingstocht door Napels en omgeving. Ze komt langs verborgen pareltjes en prachtige uitzichten. Gepassioneerd vertelt ze over de plaatsen die ze bezoekt. Je vindt de filmpjes van Iris onder meer op haaf Facebookpagina en haar YouTube kanaal.

EEN POSITIEVE BOODSCHAP UIT NEW YORK

New York is ontzettend hard getroffen door Covid-19, maar Wereldstadgids Patrick is niet bij de pakken neer gaan zitten. Toen ‘the city that never sleeps’ op slot ging en toeristen wegbleven, besloot hij dat het tijd was voor een positieve boodschap. Hij ontwierp een ansichtkaart met daarop een grote duim omhoog. Klanten die niet naar New York kunnen komen, kunnen op deze manier toch een kaartje naar vrienden of familie sturen en zo ook een souvenir ontvangen in deze bijzondere tijden. Hierdoor wordt de positieve boodschap ‘Thumbs up from New York’ over de hele wereld verspreid.

EEN ONTMOETING OP PIAZZA ROMA

Elke online rondleiding met Wereldstadgids Sandrina is een ontmoeting op Piazza Roma. Met steeds andere thema′s en gespreksstof, geplaatst in historische of actuele context en met oude en nieuwe bekenden. Rome verenigt het oude met het nieuwe, macht met cultuur, kunst met ambitie en menselijkheid met het geniale. Dat geeft de stad haar authentieke rijkdom. En betekenis: Rome creëert een gedachte. Die is voor ieder anders, omdat iedereen de stad vanuit zijn eigen referentiekader tegemoet treedt. Ook al kom je tien keer terug in Rome, elke keer ontdek je iets nieuws, andere invalshoeken en nog meer verhalen. En dat kan zeker ook online.

DE HEERLIJKE SMAKEN VAN VALENCIA

Wereldstadgids Suzie is een echte foodie en laat haar klanten graag proeven van al het lekkers dat haar stad te bieden heeft. Nu toeristen niet naar Valencia kunnen komen, brengt zij Valencia naar hen. Met de virtuele food tour in a box ontvang je een doos vol lekkernijen en word je digitaal meegenomen naar de markt. Je krijgt van de lokale ondernemers te horen wat hun producten zo speciaal maakt. Deze producten zitten in de box, zodat je deze direct kunt proberen. Dit is slechts een van de voorbeelden, want Suzie biedt ook Tapas kookles en meerdere digitale Paella ervaringen aan.