Post uit Rome

Post uit Rome · 01. september 2019
Onze Wereldstadgids Sandrina is programmamaker, verteller en gids in Rome. Haar missie is om iedere liefhebber zijn of haar inspiratie uit de Eeuwige Stad te laten halen. Dat geldt ook voor deze column.
Post uit Rome · 23. maart 2017
Sporen van Pablo Picasso vind je wereldwijd overal. Ook in Rome. Onze Wereldstadgids Sandrina schetst het bijzondere verhaal van Picasso in Rome: een eeuw geleden, in Russische kleuren.

Post uit Rome · 10. september 2016
Rome zet al je zintuigen wagenwijd open. Niets in Rome is zonder betekenis. En de Mozes van Michelangelo, trekpleister in de beroemde kerk van San Pietro, al helemaal niet. Als je niet uitkijkt, beweegt hij (je) zelfs… Bibber mee met Sandrina!
Post uit Rome · 11. april 2016
Het Colosseum is een van de meest tot de verbeelding sprekende gebouwen ter wereld. En hoewel selfiesticks er verboden zijn, maakt iedere bezoeker hier maar wat graag een foto van zichzelf. Juist deze plek, waar zoveel bloed gevloeid heeft, en waar dood en verderf als spektakel werden toegejuicht, is bijna 2000 jaar later verworden tot iets heel anders: symbool van het Onverwoestbare. Onze Wereldstadgids Sandrina schreef er een prachtig verhaal over: De bruid en de dood.

Post uit Rome · 09. januari 2016
Rome is een festijn van de volheid en vruchtbaarheid van de natuur. Dit vinden we dagelijks terug op de vele markten die de stad rijk is. Maar ook de gebouwen van de stad zijn doordrenkt van sensualiteit. Bijvoorbeeld het zinneprikkelende lustoord Villa Farnesina uit de zestiende eeuw. Onze Wereldstadgids Sandrina neemt u mee naar een bijzondere plek in Trastevere.