Post uit Rome

Post uit Rome · 23. maart 2017
Sporen van Pablo Picasso vind je wereldwijd overal. Ook in Rome. Een Picasso-museum mag er weliswaar niet zijn, de invloed van de Eeuwige Stad op de Spaanse meester is er niet minder om. In het slotdeel van onze serie ´Wereldstadgidsen zoeken Picasso´ doet onze Wereldstadgids Sandrina het bijzondere verhaal van Picasso in Rome uit de doeken. Exact 100 jaar geleden. In Russische kleuren.
Post uit Rome · 01. maart 2017
Onze Wereldstadgids Sandrina is programmamaker, verteller en gids in Rome. De missie van haar bedrijf Persoonlijk Rome is om iedere liefhebber zijn of haar inspiratie uit Rome te laten halen, in al haar facetten. Dat geldt ook voor deze column, die eerder verscheen in het tijdschrift De smaak van Italië.

Post uit Rome · 10. september 2016
Wie onze Wereldstadgids Sandrina kent, weet hoe verzot zij is op Rome. Geen wonder: de stad heeft niet alleen een roemruchte historie, maar zet al je zintuigen wagenwijd open. Niets in Rome is zonder betekenis. En de Mozes van Michelangelo, trekpleister in de beroemde kerk van San Pietro, al helemaal niet. Als je niet uitkijkt, beweegt hij (je) zelfs… Bibber mee met Sandrina!
Post uit Rome · 11. april 2016
Het Colosseum is een van de meest tot de verbeelding sprekende gebouwen ter wereld. En hoewel selfiesticks er verboden zijn, maakt iedere bezoeker hier maar wat graag een foto van zichzelf. Juist deze plek, waar zoveel bloed gevloeid heeft, en waar dood en verderf als spektakel werden toegejuicht, is bijna 2000 jaar later verworden tot iets heel anders: symbool van het Onverwoestbare. Onze Wereldstadgids Sandrina schreef er een prachtig verhaal over: De bruid en de dood.

Post uit Rome · 09. januari 2016
Rome is een festijn van de volheid en vruchtbaarheid van de natuur. Dit vinden we dagelijks terug op de vele markten die de stad rijk is. Maar ook de gebouwen van de stad zijn doordrenkt van sensualiteit. Bijvoorbeeld het zinneprikkelende lustoord Villa Farnesina uit de zestiende eeuw. Onze Wereldstadgids Sandrina neemt u mee naar een bijzondere plek in Trastevere.