Post uit Parijs

Post uit Parijs · 14. maart 2017
Sporen van Pablo Picasso vind je wereldwijd overal. Van zijn ruim 50.000 werken mogen de bekendste dan hangen in New York en Madrid, het zijn Malaga, Barcelona en Parijs waar hele musea aan deze wereldspeler zijn gewijd. Onze Wereldstadgidsen Ilse, Robb en Yvonne gaan in een drieluik op zoek naar Picasso´s sporen in deze drie voor hem bepalende steden. Deel 3: Parijs, de bruisende kunstmetropool waar Picasso zijn ´blauwe´en ´roze´ periodes beleefde.
Post uit Parijs · 18. februari 2017
Hoe wij op het idee zijn gekomen tours te gaan geven in de Wereldsteden waar we zo van houden? We hebben allemaal een andere reden. Maar het verhaal van Yvonne, onze Wereldstadgids in Parijs, mag zeker slaagvaardig, moedig en inspirerend worden genoemd.

Post uit Parijs · 15. juni 2016
Yvonne, onze Wereldstadgids in Parijs, fietste met reporters van EenVandaag en Radio 1 door de straten van Parijs. Ze doorkruisten onder meer het spraakmakende 2e arrondissement, letterlijk en figuurlijk de ´naaibuurt´ van de stad. Bekijk en beluister de amusante reportages!
Post uit Parijs · 10. juni 2016
Een maand lang staat Frankrijk in het teken van EURO 2016. BNR Nieuwsradio ondernam een fietstocht met onze Parijse Wereldstadgids Yvonne, om polshoogte te nemen van de sfeer in de Franse hoofdstad. En tegelijk: de angst voor terreur.

Post uit Parijs · 04. mei 2016
Bevrijdingsdag vindt in Frankrijk plaats op 8 mei. Onze Wereldstadgids Yvonne greep deze gelegenheid aan om een video te maken over de Franse oorlogsmythes. Hoe heldhaftig waren de Fransen eigenlijk? En hoe gaan ze om met hun eigen besmeurde verleden? Op zoek naar de sporen van WO2 in Parijs.