Post uit Berlijn

Post uit Berlijn · 20. januari 2017
In een van de landhuizen aan de Berlijnse Wannsee, de voormalige Villa Marlier, vond op 20 januari 1942, vandaag precies 75 jaar geleden, de Wannsee Conferentie plaats. Een vergadering van 15 nazi-kopstukken, waarin, in amper anderhalf uur tijd, de gruwelijkste ´logistieke operatie´ uit de geschiedenis in werking werd gesteld: de Holocaust.
Post uit Berlijn · 25. november 2016
Je moet naar Berlijn! Daar is het te gek!´ Het zijn woorden die vaak worden geroepen. Wellicht zelfs wat te vaak. Met zulke hoge verwachtingen kan een bezoek aan Berlijn namelijk ook vies tegenvallen. Zeker omdat de stad behoorlijk grijs, grauw en onpersoonlijk kan zijn. Wat dan te doen? Onze Wereldstadgids Peter van Berlijn op Maat geeft enkele suggesties.

Post uit Berlijn · 05. augustus 2016
Deze weken staat Rio de Janeiro vol in de belangstelling, als thuisstad van de Olympische Spelen 2016. Maar ook verschillende steden uit ons Wereldstadgidsen-netwerk hebben een Olympisch verleden. Berlijn bijvoorbeeld. Waar de Olympische historie een loodzware last met zich meetorst. Onze Wereldstadgids Peter ging op zoek naar de Olympische sporen in Berlijn – en belandde tussen Nazi-propaganda en vele mislukkingen.
Post uit Berlijn · 11. januari 2016
Berlijn en Bowie: ze zijn belangrijk voor elkaar geweest. Het is die verdeelde stad die twee jaar lang (1976-1978) deel was van de Thin White Duke. Samen met Iggy Pop woonde Bowie aan de Hauptstraße 155 in Schöneberg woonde, een periode waarin de stad zonder meer zijn sporen nagelieten op Bowies werk. Onze Wereldstadgids Peter in Berlijn, tevens voormalig popjournalist, geeft tekst en uitleg. En steekt daarbij zijn bewondering voor de overleden Blackstar niet onder stoelen of banken.