Post uit Barcelona

Post uit Barcelona · 09. maart 2017
Sporen van Pablo Picasso vind je wereldwijd overal. Van zijn ruim 50.000 werken mogen de bekendste dan hangen in New York en Madrid, het zijn Malaga, Barcelona en Parijs waar hele musea aan deze wereldspeler zijn gewijd. Onze Wereldstadgidsen Ilse, Robb en Yvonne gaan in een drieluik op zoek naar Picasso´s sporen in deze drie voor hem zo bepalende steden. Deel 2: Barcelona, de stad waar Picasso van jongen tot man werd. En zijn artistieke vorm vond.
Post uit Barcelona · 13. augustus 2016
Waar de Olympische historie van Berlijn een loodzware last met zich meetorst, is in Barcelona precies het omgekeerde het geval. Niet alleen waren de Spelen in ´92 een groot succes, ook hebben ze van de Catalaanse hoofdstad omgetoverd tot toeristische trekpleister. Onze Wereldstadgids Robb ging op zoek naar de Olympische sporen in Barcelona – en belandde niet alleen in een fantastische sfeer, maar vooral ook in de handige infrastructuur van het ´Barcelona model´.

Post uit Barcelona · 22. juni 2016
In de nacht van 23 op 24 juni viert Catalonië uitbundig de nacht van Sant Joan. Een feestelijke gebeurtenis die gepaard gaat met veel vuurwerk, muziek en – hoe kan het ook anders – heerlijk eten. Maar wat is eigenlijk Sant Joan? Robb, onze Wereldstadgids in Barcelona, legt het voor je uit.
Post uit Barcelona · 25. maart 2016
Johan Cruijff is overleden. Hij was een van mijn grote idolen. Als Nederlander in Barcelona is Cruijff een belangrijke steun voor me geweest. Sterker nog: hij heeft me zelfs aan mijn officiële gidsdiploma geholpen….

Post uit Barcelona · 17. februari 2016
Sinds 2012 is Robbert Reurings fulltime gids in Barcelona. ´Een geweldige baan die me in contact brengt met talloze mensen, die ik stuk voor stuk een geweldige ervaring mag geven. We zijn enkele jaren verder inmiddels, maar die passie voor de stad en mijn werk bestaat nog steeds. Ik stel me de vraag hoe die passie in mijn dagelijks leven elke keer weer wordt wakker geschud.´ Een dag uit het leven van Wereldstadgids Robb.