Meteen naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

Gouden tips Madrid

Stedentrips zijn populairder dan ooit. Maar waar ga je naar toe, als je de stad die je bezoekt niet alleen wilt zien, maar ook echt wilt voelen en beleven? Wat moet je doen? En wat moet je vooral niet doen?
wereldstad-gidsen

Tip 1 Jardín Botánico

De Koninklijke Botanische Tuin van Madrid is centraal gelegen en is te bezoeken voor een schappelijke toegangsprijs.Behalve de prachtige bloemen die per seizoen verschillen is er ook altijd een mooi gecureerde tijdelijke expositie te zien en kun je een koffie drinken op een terras.

BOTANISCHE TUIN

botanische-tuin

Tip 2 Kabelbaan naar Casa de Campo

Vanuit het prachtige Parque del Oeste gaat een kabelbaan direct naar het hart van de voormalige koninklijke jachtterreinen van de stad: Casa de Campo. Vanaf daar kun je van het formidabele uitzicht genieten, maar ook richting stad wandelen om vervolgens te lunchen in een van de restaurants naast het meer Lago.

KABELBAAN

kabelbaan-madrid

Tip 3 Cultuurproeven in ex-slachthuis

Bij metrostation Legazpi vindt u het voormalige slachthuis van de stad, Matadero. De vele paviljoens hebben vandaag de dag verschillende culturele bestemmingen, zoals cinema, theater, expositieruimtes, fietswinkel en cafés. Van daar kunt u helemaal tot aan het Koninklijk Paleis wandelen of fietsen door het Madrid Río Park, dat langs de rivier aangelegd is.

MATADERO

matadero-madrid