Ga naar de inhoud

Wereldstadgidsen

cropped-WSG-icon.png

WERELDSTADGIDSEN.COM

wereldstadgidsen.com

DUURZAAM EN GASTVRIJ

Het bijzondere verhaal achter Mikebikes

MikeBikes is ontstaan uit een initiatief van het ministerie van Toerisme, Kunst en Cultuur Malaysia. Mike Janssen werd door de minister gevraagd om een fietsproject op te zetten in de hoofdstad Kuala Lumpur. Samen met Maurice Janssen heeft hij de metropool gedurende verschillende jaren verkend en een concept gemaakt waarin een aantal kernwaarden verwerkt zijn. Deze corresponderen met uitgangspunten van het Tourism Masterplan Kuala Lumpur 2015 -2025.

fietsen-met-een-lach

Stadsontwikkeling

In februari 2018 heeft minister Kaag van Nederland en de burgemeester de – voor KL – nieuwe blauwe fietspaden geopend op onze fietsen. Deze revolutionaire verandering ligt in de lijn dat er steeds meer bewustwording komt voor deze milieubewuste en flexibele manier van transport. MikeBikes mag hieraan bijdragen op een manier waarbij de locals diverse profits ondervinden. We zijn er trots op dat het onze aanpak volledig ondersteund wordt door het ministerie van Toerisme, Kunst en Cultuur Malaysia en de Nederlandse Ambassade in Malaysia.

Locale gidsen tonen hun Kuala Lumpur

MikeBikes werkt op dit moment samen met 16 lokale gidsen. Deze zijn opgeleid en zeer enthousiast om ‘hun’ Kuala Lumpur te tonen aan toeristen. Veiligheid, samenwerken met locals en gastvrijheid zijn basiselementen die steeds terugkeren in de organisatie en service. In samenwerking met Cycling KL zijn er routes gemaakt over fietsvriendelijke paden, door steegjes en straten langs cultuurrijke en prachtige gebouwen. In typisch authentieke Maleisische gebieden en door het modernere Kuala Lumpur. Immers, de stad staat bekend om de ‘city of diversity and contrasts’. De oranje Nederlandse omafietsen (in verschillende maten) aangepast aan de omgeving in de stad vallen erg in de smaak bij de toeristen. De banden zijn wat breder, een comfortabel zadel, roller brakes en 3 versnellingen. Op TripAdvisor zijn de mensen enthousiast over de routes, de gidsen én de fiets!ken voor een onvergetelijke en authentieke ervaring van deze prachtige stad.

locale-gidsen-mikebikes