Post uit Boedapest · 01. september 2017
Wereldsteden zijn haast per definitie druk en dynamisch. Als bezoeker of citytripper begeef je je dan ook al snel in het stadsgewoel. Maar onze Wereldstadgidsen kennen gelukkig ook de plekken van rust en ruimte, weg van het het massatoerisme. In de serie ´Oases in de Wereldstad´ belichten wij enkele favorieten. In dit tweede deel nemen onze Wereldstadgidsen Runa en Henk in Boedapest jullie mee naar het stadsdeel Óbuda, in het noorden van de stad.
Post uit Londen · 03. mei 2017
Ben je op Hemelvaartsdag op citytrip in Londen? Of heb je vrienden, kennissen of familieleden die dan in de Britse hoofdstad zijn? Neem dan deel aan één van de bijna 40 rondleidingen door Londen, leer de stad op een unieke manier kennen én steun daarmee de Multiple Sclerosis Trust. De MS Trust informeert mensen over de ziekte Multiple Sclerose en helpt patiënten hun leven draaglijker te maken. De gidsenmarathon 20in20 is een initiatief van Ans Vaessen, onze Wereldstadgids in Londen.
Post uit Rome · 23. maart 2017
Sporen van Pablo Picasso vind je wereldwijd overal. Ook in Rome. Een Picasso-museum mag er weliswaar niet zijn, de invloed van de Eeuwige Stad op de Spaanse meester is er niet minder om. In het slotdeel van onze serie ´Wereldstadgidsen zoeken Picasso´ doet onze Wereldstadgids Sandrina het bijzondere verhaal van Picasso in Rome uit de doeken. Exact 100 jaar geleden. In Russische kleuren.
Post uit Parijs · 14. maart 2017
Sporen van Pablo Picasso vind je wereldwijd overal. Van zijn ruim 50.000 werken mogen de bekendste dan hangen in New York en Madrid, het zijn Malaga, Barcelona en Parijs waar hele musea aan deze wereldspeler zijn gewijd. Onze Wereldstadgidsen Ilse, Robb en Yvonne gaan in een drieluik op zoek naar Picasso´s sporen in deze drie voor hem bepalende steden. Deel 3: Parijs, de bruisende kunstmetropool waar Picasso zijn ´blauwe´en ´roze´ periodes beleefde.
Post uit Barcelona · 09. maart 2017
Sporen van Pablo Picasso vind je wereldwijd overal. Van zijn ruim 50.000 werken mogen de bekendste dan hangen in New York en Madrid, het zijn Malaga, Barcelona en Parijs waar hele musea aan deze wereldspeler zijn gewijd. Onze Wereldstadgidsen Ilse, Robb en Yvonne gaan in een drieluik op zoek naar Picasso´s sporen in deze drie voor hem zo bepalende steden. Deel 2: Barcelona, de stad waar Picasso van jongen tot man werd. En zijn artistieke vorm vond.
Post uit Malaga · 06. maart 2017
Sporen van Pablo Picasso vind je wereldwijd overal. Van zijn ruim 50.000 werken mogen de bekendste dan hangen in New York en Madrid, het zijn Malaga, Barcelona en Parijs waar hele musea aan deze wereldspeler zijn gewijd. Onze Wereldstadgidsen Ilse, Robb en Yvonne gaan in een drieluik op zoek naar Picasso´s sporen in deze drie voor hem bepalende steden. Deel 1: Malaga, Picasso´s geboortestad.
Post uit Rome · 01. maart 2017
Onze Wereldstadgids Sandrina is programmamaker, verteller en gids in Rome. De missie van haar bedrijf Persoonlijk Rome is om iedere liefhebber zijn of haar inspiratie uit Rome te laten halen, in al haar facetten. Dat geldt ook voor deze column, die eerder verscheen in het tijdschrift De smaak van Italië.
Post uit Parijs · 18. februari 2017
Hoe wij op het idee zijn gekomen tours te gaan geven in de Wereldsteden waar we zo van houden? We hebben allemaal een andere reden. Maar het verhaal van Yvonne, onze Wereldstadgids in Parijs, mag zeker slaagvaardig, moedig en inspirerend worden genoemd.
Post uit Berlijn · 20. januari 2017
In een van de landhuizen aan de Berlijnse Wannsee, de voormalige Villa Marlier, vond op 20 januari 1942, vandaag precies 75 jaar geleden, de Wannsee Conferentie plaats. Een vergadering van 15 nazi-kopstukken, waarin, in amper anderhalf uur tijd, de gruwelijkste ´logistieke operatie´ uit de geschiedenis in werking werd gesteld: de Holocaust.
Post uit Boedapest · 11. januari 2017
Boedapest in de winter is een totaal andere stad dan in de zomer. Min 15 graden, een bevroren Donau, pakken sneeuw: het heeft zijn prachtige kanten, maar het stelt je als toerist wel voor beperkingen. Waan je je in juli met een overvloed aan terrassen al snel ergens in een mediterrane stad, in de winter realiseer je je wat het betekent dat Hongarije een landklimaat heeft: het kan er echt koud zijn… Daarom hebben onze Wereldstadgidsen Runa en Henk voor u een overzicht samengesteld met handige ter

Meer weergeven