· 

Gidsenmarathon in Londen, voor het goede doel

Ben je op Hemelvaartsdag in Londen? Neem dan deel aan één van de bijna 40 unieke rondleidingen die Ans, onze Wereldstadgids in Londen, organiseert voor de MS Trust.

Onze Wereldstadgids Ans in Londen kreeg 10 jaar geleden dat diagnose dat ze waarschijnlijk MS had. Achteraf bleken de symptomen voor de ziekte bij haar niet meer terug te komen, maar haar wereld stond even volledig op zijn kop. Daar ging haar droom om kinderen en een mooie loopbaan te hebben. Alles in 1 klap aan duigen.

Tien jaar later is Ans kerngezond, heeft ze een prachtig dochtertje van bijna vijf en werkt ze als met veel passie en plezier als gids in Londen. Maar de gedachten aan de gestelde diagnose zijn nooit uit haar hoofd verdwenen. Vanuit eigen initiatief organiseert ze komende maand daarom een bijzonder event: een gidsenmarathon door Londen, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de Multiple Sclerosis Trust. Op Hemelvaartsdag, 25 mei, wil ze, ondersteund door vele collega-gidsen, in 20 uur 20.000 pond ophalen. Vandaar ook de naam: 20in20.

Rondleidingen op Hemelvaartsdag 2017

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, geven bijna veertig lokale gidsen, waaronder Ans zelf, samen twintig uur lang rondleidingen door Londen. Je kunt zowel lopend of fietsend kennis maken met de zo bruisende stad. Vroege vogels kunnen ´s ochtends om zes uur al deelnemen aan de tour in de Victoriaanse vleesmarkt “Smithfield Market”. Later op de dag zijn er speciale tours rond culturele Engelse grootheden, zoals William Shakespaere, Charles Dickens of David Bowie. Ook liefhebbers van pubs en parken kunnen hun hart ophalen en in de late uurtjes is er nog een fietstocht door het nachtelijke Londen. Voor mensen met een fysieke beperking zijn er speciale rondleidingen ontwikkeld die rolstoeltoegankelijk zijn.

Ben je op Hemelvaartsdag niet in Londen? Geen probleem. De Wereldgidsen in ValenciaRomeBerlijn en Barcelona doen op afstand ook mee! Maar ook vanuit je luie stoel in Nederland kun je mee doen door een online virtuele tour te boeken! Boeken en doneren kan via de website www.20in20.London

De confrontatie met Multiple Sclerosis

Dat Ans ervoor kiest om met deze actie de MS Trust te sponsoren is geen toeval. Zelf is zij geconfronteerd met deze chronische ziekte. Het is een aandoening van het centrale zenuwstelsel, dit kan tot verschillende klachten leiden zoals krachtverlies of vermindering van zintuigen zoals zien en voelen. “Je bent nog geen 30 en hebt dromen over carrière, kinderen en reizen”, vertelt ze. “Als je hoort dat je waarschijnlijk MS hebt gaat je leven er opeens heel anders uit zien”. Gelukkig kan ze nu bijna tien jaar later zeggen dat de symptomen niet terug zijn gekomen. “Dat geldt helaas niet voor iedereen. Daarom wil ik iets doen voor deze stichting, die MS patiënten helpt en ondersteunt.”

Opbrengst voor de MS Trust

De opbrengst van deze actie gaat volledig naar MS Trust in het Verenigd Koninkrijk. Deze organisatie zet zich in voor mensen met MS door ze te informeren en te helpen meer controle te krijgen over leven met deze ziekte. Dit doen ze via nieuwsbrieven, social media, een hulplijn en het opleiden van gespecialiseerde MS-verpleegkundigen. Met £20.000 kan de organisatie bijvoorbeeld twaalf verpleegkundigen opleiden.

Kijk op de website van 20in20.london voor meer informatie en boek je tour of doneer.