· 

Creatief ondernemen in Parijs, via Nederlandstalige fietstours

Hoe wij op het idee zijn gekomen tours te gaan geven in de Wereldsteden waar we zo van houden? We hebben allemaal een andere reden. Maar het verhaal van Yvonne, onze Wereldstadgids in Parijs, mag zeker slagvaardig, moedig en inspirerend worden genoemd.

Toen Yvonne 8 jaar geleden het idee kreeg om – onder de naam Paris By Bike – Nederlandstalige fietstours in Parijs te gaan aanbieden, kwam ze al snel beren tegen op de bureaucratische weg. ´Ondernemen in Frankrijk is geen pretje, daar kwam ik al heel snel achter.´

Welke ingeving ze kreeg om de oude rosse buurt van Parijs, rond Rue Saint-Denis in het 2e Arrondissement, extra kleur te geven met tientallen Nederlandse omafietsen? En tegelijkertijd ook de sociale banden tussen de buurtbewoners te verstevigen?  Ze doet het uitgebreid uit de doeken in deze aanstekelijke blog voor Frans-Nederlandse handelsblog Franse Markt.

Lees hier alles over de ´Overlevingstactieken van een jeune entrepreneuse hollandaise in Parijs´.