· 

Fietsend met de NOS, door de rosse buurt van Parijs

Yvonne, onze Wereldstadgids in Parijs, fietste met reporters van EenVandaag en Radio 1 door de straten van Parijs. Ze doorkruisten onder meer het spraakmakende 2e arrondissement, letterlijk en figuurlijk de ´naaibuurt´ van de stad. Bekijk en beluister hier de amusante reportages!

We maakten er al eerder melding van: onze Parijse Wereldstadgids Yvonne is momenteel een graag geziene gast bij de Nederlandse media. Trekt ze met haar oer-hollandse omafietsen, waarmee haar fietstours worden afgelegd, normaliter al veel aandacht in de stad; met het EK voetbal als aanleiding is Yvonne ook veelvuldig te zien en te horen in de Nederlandse media.

 

Nadat BNR Nieuwsradio en RTL Boulevard haar afgelopen week al uitgebreid aan de tand voelden over de veiligheid in Parijs tijdens het voetbalkampioenschap, waren EenVandaag en NOS Radio 1 vooral benieuwd hoe het nu werkelijk is, het leven als een godin in Frankrijk.

Net als tijdens haar tours, vertelde Yvonne de NOS-reporter in geuren en kleuren over het leven in Parijs – fietsend door het 2e arrondissement, de rosse buurt van de stad. Beluister en bekijk hier zowel de radio- als de tv-reportage!

Een langer verhaal van Yvonne zien en horen? Bekijk hier haar video over het Parijs in de Tweede Wereldoorlog. Of ga een keer in het echt met haar mee, op fietstour door Parijs.