BERLIJN

Berlijn op Maat organiseert leerzame en ontspannen tours voor Nederlandstalige Berlijn-bezoekers die veel meer van deze intrigerende stad willen ontdekken, dan een papieren reisgidsje kan laten zien. Berlijn op Maat laat je de stad niet alleen zien, maar ook voelen en beleven!

1-Berlijn - foto's

Peter en Tom, de gidsen van ‘Berlijn op Maat’ proberen voor iedere deelnemer een uitdagende tour te bedenken. Bij ons draait alles om de stad, zijn roemruchte historie en zijn vele verhalen. Wij willen dat jij deze stad beter leert begrijpen, op een ontspannen manier. Jij bepaalt uiteindelijk wat je interessant vindt, wat je van Berlijn wilt zien en beleven – en in welk tempo.


Gebruiksaanwijzing

Berlijn is een stad met een gebruiksaanwijzing. En met Berlijn op Maat proberen we, oprichters Tom Bergrath en Peter Bijl en de gidsen om ons heen, die te geven. Dat doen we op verschillende manieren. Natuurlijk door toursexcursies en stadsexpedities te geven doorheen deze zo fascinerende stad. Berlijn is geen klassieke schoonheid, het is een dame met groeven in het gelaat. En met een ziel vol littekens.

Spiegel van de 20e eeuw

De turbulente historie van de afgelopen eeuw heeft de stad zowel verwoest als gevormd. Door de achtergronden en verhalen te schetsen, vaak op locaties waar wereldgeschiedenis is (of wordt) geschreven, proberen we op een levendige manier de stad – en haar fascinerende historie- inzichtelijker te maken. We zien Berlijn als de – gebarsten – spiegel van de 20e eeuw. Maar Berlijn is niet alleen de hoofdstad van de afgelopen 100 jaar.  Het is vooral ook een stad van (en in) het nu. Hoofdstad van een land dat zijn historie met zich meetorst, maar tegelijk moedige stappen vooruit zet. Berlijn is dynamisch, veelzijdig en in beweging, zichzelf continu herontdekkend. En voor Berlijn op Maat geldt dat ook.
Geen enkele tour die we geven is hetzelfde. U bent immers anders dan alle anderen met wie wij ooit op pad zijn geweest. U heeft uw eigen achtergrond, uw eigen professie, uw eigen interesses. En daar houden we maar wat graag rekening mee. Hoe meer u van uzelf prijsgeeft, hoe meer we daar op inspelen – en hoe meer u een speciaal voor u op maat gesneden, persoonlijke tour krijgt. Een onvergetelijke ervaring, in een fascinerende wereldstad.

 

 

‘Berlijn op Maat’ is een initiatief van Peter Bijl en Tom Bergrath. Al jaren actief als gids in Berlijn, zijn Tom en Peter gepassioneerd verhalenvertellers, met een grote liefde voor de stad. Tom is van huis uit historicus, Peter journalist en cultureel organisator.